Belajar Fotografi | Tips & Teknik Fotografi | Tutorial Fotografi Reban Ilmu | Kongsi Secebis Ilmu Fotografi

11Jul/110

Pengalaman atau Ilmu? | Pakar Teknikal dan Seni Fotografi

Pengalaman atau ilmu lebih penting? haa! ramai otai-otai kat luar yang sudah puluh tahun pegang kamera asal jumpa budak-budak baru dalam forografi nih selalu memandang sebelah mata je...Otai-otai lah,,, yang pakar dan yang benar-benar pro biasanya lebih mudah didekati dan suka untuk berkongsi bila duduk satu table... hahahaa.....

Tapi bukan tu yang nak diceritakan, semua orang tahu pengalaman suatu benda yang amat berharga yang tak dapat dibeli, tapi ilmu merupakan tunjang dalam mencari pengalaman, tanpa ilmu dalam fotografi bagaimana nak cari pengalaman kan? So pada yang otai berkongsilah pengalaman anda , walaupun secubit sekurang-kurangnya dapat juga yang baru merasa.

Bukan semestinya yang otai pulak ilmunya lebih padat dan mampat! haa! dia boleh citer pulak zaman teknologi Russia laa Jepon laa... deyy! sikalang zaman teknologi digital maaa.... itu ilmu kasi simpan, ini teknologi baru kasi belajar laaa.... Walaupun asas analog dan digital adalah sama, namun kita mesti seiring dengan arus teknologi supaya tidak ketinggalan.

Kesimpulannya, pengalaman dapat memberi ilmu, tetapi dengan ilmu belum tentu dapat memberi pengalaman, so carilah pengalaman dengan berbekal ilmu.

Apa kata anda?

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.